Nová čekárna pro návštěvníky zámku Červené Poříčí

Před měsícem jsme zahájili stavební obnovu v hospodářském křídle zámku.

Z bývalé garáže Lesů ČR uděláme nový prostor pro návštěvníky. Zde budete moci vyčkat začátku prohlídky v nepřízni počasí, občerstvit se nebo se ukrýt před palčivým letním sluncem v chladném stínu.

Garáž se za předchozího režimu používala pro traktory a stroje zemědělské techniky. Za posledních majitelů zámku byl prostor řešený jako stáje pro koně.

V první fázi stavebních úprav byly odstraněny novější cihlové podlahy prosycené motorovými oleji a odstraněny omítky poškozené výkvěty hydroskopických solí. Všechny práce probíhají za přítomnosti archeologa a památkového dozoru. Díky průzkumům v podlahách se našly i starší vrstvy s původní kamennou dlažbou, která se bohužel dochovala jen v části místnosti. Vzhledem k její nižší poloze než je povrch nádvoří, nemůže být obnovena.

Práce zdárně pokračují. Jak se celá obnova bude dál vyvíjet? O tom Vás určitě budeme informovat.